IndexIndex  PortalPortal  FAQFAQ  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 Derde Thailand Isaan Forum viswedstrijd

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
AuteurBericht
videomaster
Expat
avatar

Aantal berichten : 4527
Leeftijd : 58
Woonplaats : Khon Kaen
Registration date : 03-09-08

BerichtOnderwerp: Derde Thailand Isaan Forum viswedstrijd   zo jun 10, 2012 1:52 pm

Van meerdere nationaliteiten krijg ik de vraag "wanneer de derde viswedstrijd?"...... wel, we kunnen er nog niet op antwoorden. De kans zit er in dat we kortelings enkele weken de sneeuw gaan opzoeken met een trip naar Oostenrijk, tenminste als ik alle papieren in orde krijg.

Indien het bovenstaande niet lukt plan ik een wedstrijd de eerste week van juli te houden, ondertussen zijn we elke week daar ter plaatse, vandaag haalde onze ondertussen danig getrainde Franse mededinger Jean Philippe nog dit exemplaar boven van maar liefst 80 kgr!Terug naar boven Go down
http://thailand.forumotion.com
videomaster
Expat
avatar

Aantal berichten : 4527
Leeftijd : 58
Woonplaats : Khon Kaen
Registration date : 03-09-08

BerichtOnderwerp: Re: Derde Thailand Isaan Forum viswedstrijd   do jun 21, 2012 12:52 am

De datum is beslist, het wordt de zondag 1 juli.

Wederom een internationaal gezelschap, gezien dat er steeds meer en meer volk over de vloer komt, hebben we toch een klein reglement moeten uitwerken.

- Elkeen kan hengelen met zoveel hengels hij maar wil, vanaf nu krijgt elke hengel een nummer.

- Elke vangst dient telkens naar de weegschaal gebracht te worden met de vis nog aan de haak, waar de vis onthaakt en gewogen zal worden.

- De bevallige dame aan de weegschaal houdt de stand van zaken bij per nummer van hengel, het is te zeggen: voor de trofee van de meest gevangen vis wordt niet meer het totaal van alle gevangen vis door persoon X geteld, maar het aantal per hengel.

Stel persoon X vist met 3 hengels en vangt met hengel nr1 tien vissen, hengel nr 2 acht vissen en hengel nr 3 zes vissen, in totaal zou hij dus 24 vissen hebben..... persoon Z vist met 1 hengel en vangt hiermee 10 vissen... persoon Z heeft dan de trofee gewonnen van het meest gevangen vis.

- Voor de trofee van de vangst het dichtste bij de 3 kilogram, mag de vis niet zwaarder wegen dan 3 kgr.

- Voor de trofee van de grootste vis, de vangst die om en bij de 30 kilo weegt wordt nog gewogen, voor zwaardere vissen nemen we de lengte van de vis on het gewicht te bepalen, Dit alles enkel voor het welzijn van de vis.

- Ten laatste, en toch niet onbelangrijk, inleg per hengel. Voordien zorgde ondergetekende steeds voor betaling van de prijzen en personeel op de wedstrijd, Gezien het nu zo goed als een maandelijks evenement geworden is moet er echt een andere regeling in voege komen. Na overleg met enkele vaste deelnemers van de ploeg hebben we besloten om de prijs per hengel te verhogen naar 200 bath. Hiervan gaat er reeds 100 bath per hengel naar de uitbaters van de visvijver, de andere 100 bath zal dienen om de prijzen en personeel te betalen. Kosten voordien waren ongeveer 1300 bath voor de bekers, en 400 bath voor het personeel. Om uit de kosten te komen dienen er dus reeds 17 hengels ingeschreven te worden. Zijn er meer hengels, hebben we de keuze om de resterende bathjes verdeeld onder de winnaars van de dag, oftewel te schenken aan een goed doel.

Eten en drinken kan ter plaatse aangekocht worden aan schappelijke prijzen, het is echter toegelaten om eigen catering mee te brengen.

Start wedstrijd is om 10u, wees echter op tijd om een goede zitplaats te verzekeren..... zelf zullen we daar reeds om 09u zijn. Einde wedstrijd niet meer om 17u, maar 18u met aansluitend prijsuitreiking.

Elkeen waarvan ik weet dat ze in een straal van 200km wonen krijgen ter info nog een PM... er komen er nog van verder zoals de Patrick uit Ubon.

Voor wie geen hengelgerei moest hebben..... ondergetekende neemt nog een 10-tal extra hengels mee die gebruikt mogen worden.Terug naar boven Go down
http://thailand.forumotion.com
videomaster
Expat
avatar

Aantal berichten : 4527
Leeftijd : 58
Woonplaats : Khon Kaen
Registration date : 03-09-08

BerichtOnderwerp: Re: Derde Thailand Isaan Forum viswedstrijd   ma jul 02, 2012 4:14 am

Zo zie, de wedstrijd zit er weeral op. Desondanks een bericht op Thaivisa en KhonKaen forum, iets minder opkomst dan vorige keer.... het zal de pret echter niet bederven.

De eerste deelnemers waren reeds om 08u daar om een goede plaats te verzekeren, van start zijn we stipt om 10u gegaan. De eerste twee uur wordt er eigenlijk zo goed als niets gevangen, de namiddag wordt beter.

Onze Franse deelnemer Jean Philippe heeft nogmaals de eer om de zwaarste vis boven te trekken.... naar schatting een 60 kilo.De Patrick die weer uit het verre Ubon gekomen was en onze Engelse deelnemer Maurice moesten het elk slechts stellen met 1 vis......Den Hippo daarentegen die kwam aandraven met gloednieuw materiaal trok er toch 3 boven.Greg, overgewaaid uit Florida, doet het dit maal beter met 5 vissen die elk toch om en bij de 7 kilo wegen.De Marcel was er ook, en vangt enkele "archa's", volgende keer beter... zijn nieuw materiaal is besteld.Miss It schrijft er 6 op haar naam, zelf haal ik buiten een foto van dit bakvisje er 10 boven.De 3 kilogram vis blijft tot het einde spannend, uiteindelijk gaat Oliver met de prijs naar huis..... 2970 gram op de weegschaal.Jean Philippe de prijs voor de zwaarste vis....De strijd voor het meest gevangen vis gaat dit maal naar Lek, de vrouw van onze Franse deelnemer, met 16 exemplaren...... eerlijkheidshalve gaat ze samen met Miauw op de foto... hij had haar hengel bijna steeds ingeworpen.We nemen nog een foto van de winnaars, het grootste deel van de deelnemers gaat naar huis, zelf blijven we toch nog plakken/nakaarten en hengelen tot 22u om van een verdiende nachtrust te genieten.Desondanks een kleine regenbui, weer een geslaagde dag die voor herhaling vatbaar is.

Voorlopig geen plannen voor een volgende wedstrijd, met het regenseizoen voor de boeg is dit ook niet mogelijk.

Terug naar boven Go down
http://thailand.forumotion.com
vicky
Expat
avatar

Aantal berichten : 207
Leeftijd : 81
Woonplaats : Wilrijk
Registration date : 25-10-08

BerichtOnderwerp: Re: Derde Thailand Isaan Forum viswedstrijd   ma jul 02, 2012 9:41 am

Het zag er weer een fijne bijeenkomst uit ,na de regenstop zijn we er zeker weer bij !
proficiat aan de winners
Terug naar boven Go down
Hippo
Expat
avatar

Aantal berichten : 1296
Leeftijd : 64
Woonplaats : Een huis met een dak in Kalasin
Registration date : 20-11-10

BerichtOnderwerp: Re: Derde Thailand Isaan Forum viswedstrijd   ma jul 02, 2012 4:39 pm

Terug naar boven Go down
http://www.youtube.com/user/IsaanHippo
Fakkel

avatar

Aantal berichten : 254
Leeftijd : 69
Woonplaats : Oostende Belgie
Registration date : 04-09-08

BerichtOnderwerp: Re: Derde Thailand Isaan Forum viswedstrijd   ma jul 02, 2012 10:00 pm

Mooi filmpje hoor !! ik hoor steeds dezelfde stem ? kan dat ?? Maar hoe dan ook ,het is steeds een leuke boel hť . Doe zo verder en geniet van het leven !
Terug naar boven Go down
ThaiLing

avatar

Aantal berichten : 49
Leeftijd : 60
Woonplaats : Nieuwpoort - Sikhio
Registration date : 16-09-08

BerichtOnderwerp: Re: Derde Thailand Isaan Forum viswedstrijd   wo jul 04, 2012 10:32 pm

Fakkel schreef:
Mooi filmpje hoor !! ik hoor steeds dezelfde stem ? kan dat ?? Maar hoe dan ook ,het is steeds een leuke boel hť . Doe zo verder en geniet van het leven !
Dito !
VM, jij verdient ook een beker om dit te organiseren !
Terug naar boven Go down
http://tropthaipalms.be/
videomaster
Expat
avatar

Aantal berichten : 4527
Leeftijd : 58
Woonplaats : Khon Kaen
Registration date : 03-09-08

BerichtOnderwerp: Re: Derde Thailand Isaan Forum viswedstrijd   wo jul 04, 2012 11:20 pm

ThaiLing schreef:
VM, jij verdient ook een beker om dit te organiseren !Fakkel schreef:
ik hoor steeds dezelfde stem ? kan dat ??

daar moet ik een hele dag naar luisteren....
Terug naar boven Go down
http://thailand.forumotion.com
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Derde Thailand Isaan Forum viswedstrijd   

Terug naar boven Go down
 
Derde Thailand Isaan Forum viswedstrijd
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Thailand Isaan forum :: Thailand algemeen :: Sportvissen in de Isaanstreek-
Ga naar: