IndexIndex  PortalPortal  FAQFAQ  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 Geld naar Thailand brengen

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
AuteurBericht
videomaster
Expat
avatar

Aantal berichten : 4527
Leeftijd : 58
Woonplaats : Khon Kaen
Registration date : 03-09-08

BerichtOnderwerp: Geld naar Thailand brengen   do sep 04, 2008 10:25 am

De Europese Unie (EU) wil het witwassen van geld, het financieren van terroristische activiteiten en andere criminele activiteiten aanpakken. De aangifteplicht in Verordening Liquide middelen is ťťn van de maatregelen die de EU in de strijd hiertegen heeft genomen. Iedereen die van en naar de Europese Unie reist met EUR 10.000 of meer aan contant geld, moet met ingang van 15 juni 2007 aangifte doen bij de Douane.

Toeristen die een cruise maken, ondernemers op zoek naar kansen in bijvoorbeeld India, bemanningsleden van vliegtuigen: iedereen die de Europese Unie binnenkomt of verlaat met EUR 10.000 of meer aan liquide middelen, moet aangifte doen bij de Douane. Een koffer vol bankbiljetten is het duidelijkste voorbeeld van liquide middelen. Maar ook alle andere waardepapieren zonder naam ('aan toonder') vallen onder de aangifteplicht. Bekende voorbeelden hiervan zijn aandelen en obligaties. De aangifteplicht geldt voor iedereen die liquide middelen vervoert, ongeacht de vraag wie eigenaar is. Iemand die in opdracht van een derde een pakket aandelen vervoert, valt ook onder de aangifteplicht.

Wat is EUR 10.000 waard?
Degene die liquide middelen meeneemt, moet zelf in de gaten houden hoeveel die waard zijn in euro's. Voor eurobiljetten is die rekensom natuurlijk sneller gemaakt dan bij Amerikaanse dollars of een stapel aandelen.
Mensen die liquide middelen vervoeren, zullen die liefst de hele reis bij zich willen houden. Als handbagage dus. Wie wil immers het risico lopen dat een medepassagier hun tas of koffer van de bagageband plukt? Of erger: dat die ergens onderweg blijft steken. Dat neemt niet weg dat ook liquide middelen in de ruimbagage onder de aangifteplicht vallen. Kortom: de aangifteplicht is van toepassing op liquide middelen in Šlle bagage.

Aangifte doen
Reizigers moeten aangifte doen zodra ze de EU binnenkomen of verlaten. Een zakenman die vanaf Schiphol eerst voor een bespreking naar Parijs vliegt en van daaruit verder reist naar Johannesburg, doet in Frankrijk aangifte. Een Amerikaanse toerist die van New York via Schiphol naar Rome reist, moet in Nederland aangifte doen. Ook passagiers die alleen een tussenstop maken in de EU, vallen onder de aangifteplicht. Als de toerist uit New York Jeruzalem als eindbestemming kiest, dan moet hij toch in Nederland aangifte doen.

Maatregelen
Mensen die niet aan de aangifteplicht voldoen, riskeren dan ook een boete of gevangenisstraf. Daarnaast kan de Douane liquide middelen in bewaring nemen, als reizigers niet direct de vereiste informatie verstrekken.
Tot slot is het goed te weten dat naast de aangifteplicht van de Verordening in sommige EU-landen nog andere regels voor het vervoer van contant geld van toepassing zijn. Houd daar bij het plannen van uw reizen rekening mee.

bron: http://www.schiphol.nl/
Terug naar boven Go down
http://thailand.forumotion.com
 
Geld naar Thailand brengen
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Thailand Isaan forum :: Wonen in Thailand :: Bankzaken-
Ga naar: