IndexIndex  PortalPortal  FAQFAQ  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 Kort (max. 30 dagen) bezoek aan Thailand = visa exemption

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
AuteurBericht
Expat in isan
Expat


Aantal berichten : 373
Leeftijd : 66
Woonplaats : Ban Pak Suai
Registration date : 04-09-08

BerichtOnderwerp: Kort (max. 30 dagen) bezoek aan Thailand = visa exemption   do sep 04, 2008 7:51 am

Belgen die als toerist naar Thailand willen reizen hebben het doorgaans niet echt moeilijk.
Een toerist komt zelden voor langer dan een maand en kan dus bij binnenkomst een stempel in het paspoort krijgen (Permit of Stay) voor maximum 30 dagen.
Wil je langer blijven, dan ben je visumplichtig en vraag je via ambassade of consulaat een toeristenvisum.
Hiermee kan je voor 60 dagen naar Thailand, en je kan onder bepaalde omstandigheden dit visum ter plaatse nog verlengen.
Een beetje moeilijker wordt het indien je echt voor een lange tijd in Thailand wil gaan verblijven, of zelfs gaan wonen.
Afhankelijk van je situatie en bedoelingen vraag je een Non-Immigrant visum daarop afgestemd (gehuwd, zaken, op pensioen gaan in Thailand ...) in je land van herkomst.
Eens je in Thailand bent kan je dan, weer onder bepaalde voorwaarden, een Extension of Stay krijgen voor een jaar, en die moet je dan ieder jaar hernieuwen.
De basisinformatie voor al deze procedures is te vinden op:
http://www.mfa.go.th/web/12.php
http://www.thaiembassy.be/portal/index.php
http://www.lawyer.th.com/National_Police_Office_Order_Oct_2006.pdf
Laten we het hier echter (voorlopig) beperken tot de toeristen die voor maximum 30 dagen komen.
Velen, tot immigration officers toe, hebben het voor wat ons Belgen betreft over een "visa on arrival" daar waar wij eigenlijk genieten van een "visa exemption".
Gezien in Thailand ook het "visa on arrival" wel degelijk bestaat is het toch belangrijk de juiste terminologie te gebruiken.
Verduidelijking in dit verband is te vinden op volgende adressen:
http://www.mfa.go.th/web/2482.php?id=2490
http://www.mfa.go.th/web/2482.php?id=2491
Het enige document waar je voor je vertrek moet voor zorgen is dus een geldig paspoort.
Er zijn echter toch nog enkele extra voorwaarden (die ik nog zelden zag gecontroleerd worden op de luchthaven) en geef in dit verband de originele tekst van de website van immigration.

However, please make sure that you are in possession of a passport valid for
at least 6 months, a round-trip air ticket, and adequate finances equivalent to
at least 10,000 Baht per person or 20,000 Baht per family. Otherwise, you may be
inconvenienced upon entry into the country.


Tijdens je vlucht naar Thailand krijg je een formulier TM 6 Arrival/Departure card van het cabinepersoneel.







Dit document vul je best vooraf volledig en juist in en overhandig je bij aankomst aan de immigration officer.
Deze zal alles controleren, een stempel in je paspoort plaatsen met vermelding van aankomstdatum en tot wanneer je mag blijven.



De arrival kaart blijft bij immigration, de departure kaart wordt in je paspoort geniet eveneens voorzien van een stempel met de aankomstdatum en hoelang je mag blijven.
Twee waarschuwingen:
- draag zorg voor het formuliertje TM 6, mocht je het kwijtspelen heb je gegarandeerd problemen bij vertrek.
- zorg dat je niet langer blijft dan toegestaan. De boete voor een "overstay" is misschien niet onoverkomelijk, maar illegaal in het land verblijven is echt niet aan te raden.
Bij vertrek zal je ook een nare stempel/opmerking in je paspoort krijgen die bij een visumaanvraag voor bepaalde landen tot een weigering kan leiden.
En dan nog een regeltje dat niet heel duidelijk is, dat lang niet iedereen kent en waar er dus weinigen rekening mee houden.
Voor toeristen die op hotel verblijven is er geen probleem, daar is het de verantwoordelijkheid van het hotel om de nodige formaliteiten tegenover de overheid te vervullen.
Anders is het wanneer je bij vrienden gaat logeren, dan is het hun verantwoordelijkheid om je bij immigration, of in sommige gevallen de politie, te melden (binnen 24 u).
Dit geldt, zoals ik het lees, ook voor expat's die b.v. zouden gaan logeren bij vrienden elders in Thailand.
Meer informatie hierover op dit adres:
http://www.immigration.go.th/nov2004/en/base.php?page=alienstay
De Immigration act waar ze het over hebben is hier te vinden:
http://www.immigration.go.th/nov2004/en/doc/Immigration_Act.pdf
Omdat we bezoek uit BelgiŽ verwachten, en ik er toch wel wat meer wilde over weten stelden we bij ons laatste bezoek aan immigration een vraag hierover.
We vroegen of we met "gasten" die voor een dag of tien komen logeren bij TM moeten langskomen.
De beambte vroeg nogmaals hoe lang en we bevestigden 10 dagen, waarop hij van neen schudde.
Of dat neen schudden nu de wet is, of dat hij het gewoon niet nodig vond is een andere vraag maar we gaan met ons bezoek dus toch maar niet langsgaan.

Volgens de nieuwe procedures krijg je de 30 dagen toelating tot verblijf op basis van visa exemption nog enkel als je het land binnenkomt via een luchthaven, kom je om een of andere reden Thailand "over land" binnen krijg je slechts 15 dagen toelating tot verblijf.


Laatst aangepast door Expat in isan op za maa 14, 2009 9:48 am; in totaal 1 keer bewerkt (Reden van aanpassing : Aangepaste procedures.)
Terug naar boven Go down
http://expatinisan2.blogspot.com/
 
Kort (max. 30 dagen) bezoek aan Thailand = visa exemption
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Thailand Isaan forum :: Visum en rijbewijs :: Visum en toelating tot verblijf in Thailand-
Ga naar: