IndexIndex  PortalPortal  FAQFAQ  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 Kort bezoek (+30 dagen) aan Thailand

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
AuteurBericht
Expat in isan
Expat


Aantal berichten : 373
Leeftijd : 66
Woonplaats : Ban Pak Suai
Registration date : 04-09-08

BerichtOnderwerp: Kort bezoek (+30 dagen) aan Thailand   do sep 04, 2008 7:31 am

Indien je langer dan 30 dagen in Thailand wil blijven zijn er enkele mogelijkheden.
Je kan bijvoorbeeld gebruik blijven maken van je visa exemption en voor het einde van je "permit of stay" het land verlaten en onmiddellijk weer binnenkomen.
Je maakt dan een zogenaamde "border run" en krijgt opnieuw een toelating tot verblijf van 30 dagen.

Dit (30 dagen) klopt volgens de nieuwe regels enkel nog als je de border run per vliegtuig doet. Kom je "over land" Thailand binnen krijg je slechts 15 dagen toelating tot verblijf.
Het doorstreepte gedeelte is met deze nieuwe regel komen te vervallen.


Dit scenario kan je echter niet onbeperkt herhalen, de regel zegt:

Foreigners
who enter the Kingdom under the Tourist Visa Exemption category may
re-enter and stay in Thailand for a cumulative duration of stay of not
exceeding 90 days within any 6-month period from the date of first
entry.

Ik lees dat het tellen van de dagen nogal eens tot verwarring leidt, en vind het dan ook gevaarlijk om deze mogelijkheid
tot het uiterste te benutten.


Het betere alternatief is dus een toeristenvisum.

Je kan voor vertrek bij de ambassade of een consulaat in je thuisland een toeristenvisum aanvragen, met dit visum krijg je bij aankomst een "permit of stay" van 60 dagen.
Desgewenst kan je in Thailand voor het einde van die termijn nog een "extension of stay" van max. 30 dagen
vragen bij een immigration office.
Je bent hierbij echter afhankelijk van de beoordeling van de immigration officer, lees er de regelgeving maar eens op na.

TOURIST VISA

1. REQUIREMENT

This type of visa is issued to applicants who wish to enter the Kingdom for tourism purposes .

2. DOCUMENTS REQUIRED

- Passport or travel document with validity not less than 6 months
- Visa application form completely filled out
- Recent( 4 x 6 cm.) photograph of the applicant
- Evidence of travel from Thailand (air ticket paid in full)
- Evidence of adequate finance (20,000 Baht per person and 40,000 Baht per family)
- Consular officers reserve the rights to request additional documents as deemed necessary

3. VISA FEE

1,000 Baht per entry
(Visa fee may be changed without prior notice)

4. VALIDITY OF A VISA

The validity of a visa is 3 months or 6 months.

5. PERIOD OF STAY

Upon
arrival, travellers with this type of visa will be permitted to stay in
Thailand for a period of not exceeding 30 days or 60 days.

Nationals
of countries which are on Thailandís Tourist Visa Exemption list or
have bilateral agreements on visa exemption with Thailand will be
permitted to stay for a period of not exceeding 60 days. Nationals from
other countries who hold a tourist visa will be permitted to stay in
Thailand for a period of not exceeding 30 days.

6. EXTENSION OF STAY

Those
who wish to stay longer or may wish to change their type of visa must
file an application for permission at the Office of Immigration Bureau
located on Soi Suan Plu, off South Sathorn Road, Bangkok 10120 , Tel 02
287-3101-10 (or at http://www.immigration.go.th
). The extension of stay as well as the change of certain type of visa
is solely at the discretion of the Immigration officer..

7. ADDITIONAL REQUIREMENTS

Nationals
of certain countries are required to apply for a visa only at the Thai
Embassy or Consulate-General in their home/residence country or at the
designated Thai Embassy. Therefor, travellers are adivised to contact
the nearest Thai Embassy or Consulate-General to find out where they
may apply for a visa to Thailand before departure.
Information on lacation and contact number of all Thai Embassies and Consulates-General is available at http://www.mfa.go.th/web/10.php



Volgens de website van de ambassade in Brussel kost een toeristenvisum 30 EURO merkelijk meer dan de 1000 ฿ waarvan hierboven sprake.
Een extension (iedere extension in Thailand) kost 1900 baht.

Sommige ambassades/consulaten leveren (desgewenst) een toetistenvisum met "double entry" af.
Met een dergelijk visum kan je hier 60+30 dagen verblijven, dan een border run doen en weer 60+30 dagen in het land blijven.
Voorwaarde is wel dat je visum nog geldig is op het ogenblik van de border run, dat het visum dus is uitgeschreven met een geldigheidsduur tot op of na die datum!

Aansluitend kan je eventueel een border run doen en met een visa exemption weer binnenkomen (tot je de 90 dagen in 6
maanden hebt opgebruikt)
, of een ambassade/consulaat in een naburig land bezoeken (een visa run maken) en een nieuw toeristenvisum aanvragen.
Dit laatste blijkt echter, zeker voor de double entry, niet altijd even vlot te verlopen.
Voor je hiervan gebruik maakt kan je dus maar best de informatie van het moment voor de desbetreffende ambassade/consulaat inwinnen.

Je zal merken dat op deze manier een kort bezoek, op een volstrekt legale manier, toch behoorlijk lang kan gerekt worden.

Voor het gemak plaats ik hier nogmaals de link naar de diverse instanties:

mfa.go.th
thaiembassy.be
lawyer.th.com

Je moet er wel rekening mee houden dat alle omringende landen behalve Malaysia visumplicht hebben, en dat er aan de border run dus mogelijk visumkosten verbonden zijn.

Deze website geeft interessante informatie over de visum verplichtingen (naar diverse landen) voor ons Belgen.
Nog meer informatie, ook voor andere nationaliteiten (Thaise echtgenote b.v.), is hier te vinden.


Laatst aangepast door Expat in isan op za maa 14, 2009 9:39 am; in totaal 1 keer bewerkt (Reden van aanpassing : Aangepaste procedures.)
Terug naar boven Go down
http://expatinisan2.blogspot.com/
 
Kort bezoek (+30 dagen) aan Thailand
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Thailand Isaan forum :: Visum en rijbewijs :: Visum en toelating tot verblijf in Thailand-
Ga naar: